Valkoiset teet

Valkoinen tee on herkkä ja kaunis. Se on teelaaduista vähinten käsitelty ja sisältää siksi eniten antioksidantteja.

Valkoinen tee

Valkoinen tee on herkkä ja kaunis. Siihen kerätään ainoastaan teelehden nuput ja kärkisilmut, joiden annetaan nuutua ja lakastua ulkotiloissa. Se on teelaaduista vähinten käsitelty ja sisältää siksi eniten antioksidantteja. Nuorten lehtien ansiosta teen maku on lempeän hienostunut.

Lehdet poimitaan vain kerran vuodessa, varhain keväällä. Aikanaan valkoista teetä valmistettiin keisarin käyttöön ja kerrotaan, että sitä sai poimia vain neitsyet silkkihansikkaat kädessä aamukasteen aikaan.

Suositellaan haudutettavaksi 70-80 asteisessa vedessä n. 5-10 minuuttia, riippuen lehtien laadusta. Voidaan hauduttaa useita kertoja