Puerh teet

Erikoisin ja varmasti mielenkiintoisin teelaatu saapuu teen syntysijoilta Yunnanista Puerhin maakunnasta, josta se on myös saanut nimensä.

Puerh tee

Puerh on monimutkaisen ja osittain bakteereihin perustuvan fermennoin kautta valmistettu tee, joka puristetaan kakuiksi. Meillä sitä saa myös irtoteenä, jolloin se haudutetaan tavanomaisen teen tapaan.

Tee ei kitkeröidy lainkaan ja samoista lehdistä saa helposti useita haudutuksia haudutusaikaa asteittain pidentämällä. Maku on pehmeä, vahva, multainen ja tuoksu "navettainen". Väri on tumma tai tumman punainen.

Puerh tee on erinomainen tee nautittuna tuhdin ruuan jälkeen, sillä siinä olevat entsyymit tukevat ruuansulatusta.

Suositellaan haudutettavaksi 95 asteessa 3-5 minuuttia