Blogi

Ensimmäinen kymmenen vuotta

Rauhaa, rakkautta ja hyvää teetä, se oli ajatus, kun kymmenen vuotta sitten avasin pikkuruisen teekaupan ovet Lutakossa. Kaikkiaan 50m2 tilaa ja siinä pieni myymälä, muutama asiakaspaikka, keittiö, ja kaikki suloista kuin tikkukaramelli. Ja pieni oli budjettikin, joten sisustusta etsittiin kirpputoreilta ja huutokaupoista ja siitähän se suloisuus syntyi. Talo lehmusten varjossa oli kuin tarkoitettu teehuoneelle, vaikkakin se alunperin oli palvellut Schaumanin Faneritehtaan Patruunan kotina ja tehtaan pääkonttorina.

Nyt, kymmenen vuoden päästä astelen saman talon lattioita ja ihailen sen kauneutta. Arkkitehti Yrjö Blomstedt on ollut varsinainen rakennustaiteen mestari kun on taloa piirtäessään tehnyt ne kaikki upeat kaaret ja yksityiskohdat, niitä ei enää uusissa rakennuksissa pääse ihailemaan.

Toki matkaa takaisin kotiin tehtiin mutkien kautta, Lutakon kolmen ensimmäisen vuoden jälkeen viihdyimme kuusi vuotta Älylässä upeassa Karpion talossa, josta pienen mutkan jälkeen pääsimme takaisin kotiin.

Nyt kymmenvuotisjuhlia viettäessä on maailma myllerryksessä. Me yrittäjät olemme tehneet töitä jo neljä vuotta poikkeusoloissa, ensin viheliäisen viruksen vuoksi, sen jälkeen Ukrainan sodan tummien pilvien varjossa ja myllerrys vain jatkuu.

Ajattelen Teeleidin kymmentä vuotta kuin räsymattoa. Kodikasta, lämmintä ja värikästä, kudottuna elämän iloista ja suruista. Ja jotta kaikki kirkkaat värit sieltä erottuisivat, on väliin pitänyt kutoa tummiakin raitoja. Sellainen elämän näköinen räsymatto! Ajatuksesta se lähti, ja nyt sen maton meille kutoo taitava Ira ja raidat pääsevät oikeille paikoilleen. Lopputulosta pääsemme ihastelemaan kesäkuussa syntymäpäivillä.

Rauhaa, rakkautta ja hyvää teetä

Juhlavuoden teemaksi valitsin ”Make tea, not war” sillä ajatuksella, että jos meistä jokainen tekisi pieniä hyviä tekoja, olisi ne yhdessä isoja ja mahtavia. Valitettavasti kukaan meistä ei voi mitään maailman tilanteelle, mutta sille me voidaan, että ollaan yhdessä hyviä tyyppejä; muistetaan mummuja ja pappoja, viedään yksinäinen kaveri vaikka teelle, ja autetaan silloin kun se on mahdollista. Tai ihan vaan sanotaan toiselle jotain kaunista, sillä aika pienillä jutuilla voi tehdä jonkun onnelliseksi ja väitän että itsensä vielä onnellisemmaksi.

Halusimme teeman näkyväksi ja niin sai alkunsa uusi tuotesarja. Elisa Karhula suunnitteli meille upean juhlavuoden logon, josta tuli juuri niin ihana kuin haaveilin. Nyt se koristaa kangaskasseja, TEEpaitoja, pinssejä, kortteja ja tietysti mahtavaa juhlavuoden teetä; Make tea, not war! Olisin tosi iloinen, jos tekin tykkäisitte näistä!

Juhlavuoden aikana on paljon tapahtumia; kuukausittain vaihtuva taidenäyttely, Sellomies-klubit, ja paljon muuta. Huipennus on luvassa 8.6. sillä silloin meillä on syntymäpäivät ja Lutakon Woodstock-tapahtuma, luvassa on teatteria, hyviä bändejä ja mahtavaa menoa! Siitä tulee niin hienoa! Ohjelmasta kerron pian lisää, mutta laittakaa päivä jo kalentereihin!

Ja mitä me voidaan tehdä? No, me parannetaan maailmaa, teekannu kerrallaan!

Kaikki kuvat: Upea Emmi Virtanen https://byemmi.com/