Blogi

Teeleidin Pinkki Kupla

VW Kupla oli tuotannossa yhtäjaksoisesti 1938-2003 ja niitä valmistettiin huimat 21,5 miljoonaa kappaletta. Suomeen ensimmäiset kuplat saapuivat 1950, ja yhteensä niitä tuotiin tänne reilut 100 000 yksilöä. Ei siis ihme, että lähes jokaisen kohdalle on sattunut jonkinlainen kohtaaminen kuplan kanssa.

Minulle se oli ensimmäinen auto. Elettiin kesää 1986, ikää minulla 18, ja valkoisella kuplalla 17 v. Ei varmasti tarvitse kertoa, mitä vapautta ajokortin saaminen ja oma auto edusti. Omissa muistoissa kesä oli silloin kuuma ja moottoritie vielä kuumempi.

Ensimmäinen talvi kuplan kanssa kuitenkin muistutti auton huonoista puolista. Ikkunat eivät olleet jäässä pelkästään ulkopuolelta ja autoajelulle piti varustautua villakerrastolla. Lopulta kupla meni vaihtoon ja tilalle tuli käytännöllisempi auto, jolla saattoi ajella kesät talvet. Mutta outo kaipaus jäi…

Vuoden 2020 kevät tullaan muistamaan. Kevät kun kaikki suljettiin. Outo uhka leijui kaiken yllä, epätietoisuus piinasi kaikkia ja yrittäjillä oli pala kurkussa. Huoli huomisesta vei yöunet ja tulevaisuus pelotti. Siihen se sitten tipahti taivaasta, ajatus kesäautosta; kuplasta. Se ajatus virkisti kuin ensimmäinen leskenlehti keväisellä auringon lämmittämällä tienpientareella. Iltaisin selailin netistä tarjontaa ja ihastelin kaiken kirjavia kuplavolkkareita. Ja sitten se löytyi!

Kuplan entinen- ja uusi omistaja.

Se oli Pinkki! Ja voi mikä rekkari! Sen täytyi olla johdatusta, Kupla jonka rekisterinumerossa komeilee TEE…

Kaupat tehtiin Savonlinnassa, ja entinen omistaja Kari saatteli neuvoin matkaan. Kesä 2020 ajeltaisiin taas kuplalla.

Kuva: Emmi Virtanen

Jyväskylässä Kupla sai Teeleidin teipit ja uudet istuinpäällyset. Oli kiva keskittää ajatuksia positiivisiin asioihin, ja niitä tämä Pinkki kupla edusti.

Kuplalla on tullut ajettua useampi tuhat kilometriä tänä kesänä; Naisten mobiiliajot Kangasalalla, työreissut Lahteen, Tampereelle, Viitasaarelle, Pihtiputaalle…

Naisten Automobiiliajot, 📷 FB: Pertti Ylinen IG:Pertti_Ylinen
Emmin ja Annen Pinkki-kiertue Äänekoski- Viitasaari- Pihtipudas

Talven tullen Kupla viedään talviunille, mutta keväällä se taas kaivetaan esiin. Ihana että on mitä odottaa! Sillä aikaa nautitaan Pinkki-Kupla teetä ja namuja ja mikä ihaninta korvissa killuu Pinkit korvakorut, jotka meille toteutti Talisa Design.

Näitä superihania korviksia saa vain meiltä. Lahjakas Talisa Design suunnitteli ja toteutti
Kuva: Emmi Virtanen

Mutta vielä paistaa aurinko, joten ennen talvea saatatte pongata Pinkin kuplan liikenteessä. Siinä Pinkissä kuplassa istuu iloinen teekauppias, eikä sitä harmita yhtään, että kiireisimmät ajaa ohi. Sillä elämä on tässä ja nyt. Ja Pinkki Kupla teki teekauppiaasta niin onnellisen.