Blogi

Muutto Pappilaan

Kuusi vuotta Kramsunkadulla meni vauhdilla. Paikasta tuli niin meidän näköinen ja oli ihana huomata, että myös asiakkaat ottivat paikan omakseen. Tilan tunnelma oli täydellinen, kiva puutarha, kaunis Karpion talo, pihassa viehättävä aitta… Mutta muutama puutekkin oli; ne parkkipaikat! Kun ollaan kilometrin päässä keskustasta, eikä bussitkaan ihan lähelle pysähdy, on hankalaa, jos ei ole tarpeeksi pysäköintitilaa asiakkaille. Toisena puutteena voisin mainita vaatimattomat keittiötilat, missä kuitenkin pystyttiin jopa ihmeisiin.

Niinpä kun tuli tilaisuus siirtää Teeleidin toiminta Vanhaan Pappilaan, lähemmäs keskustaa, otettiin asia vakavasti harkintaan. Vanha Pappila on upea rakennus, joka on jo joitain vuosia etsinyt uutta käyttöä. Itselleni Pappila on tullut tutuksi, onhan siellä vietetty meidän perheen juhlahetkiä; häitä, kastejuhlia, ylioppilasjuhlat, sekä arjen iloja perhekerhoissa ja muskareissa.

Vuonna 1928 valmistunut Vanha pappila on arkkitehti Kauno S. Kallion  suunnittelema ja se sijaitsee pääkirjastoa vastapäätä lähellä kaupunginkirkkoa, Vapaudenkadulla.

Kattomaalaus, jossa lukee lohdutus, johdatus, varjelus ja laupeus.
Urho Lehtisen kattomaalaus ”Lohdutus, johdatus, laupeus ja varjelus” löytyy rippikoulusalin katosta. Kuva: Petri Aaltonen / Yle

Pappilasta löydätte Teeleidin kahvilan ja teekaupan lisäksi myös Art Catering juhlapalvelun, jatkossa siis myös perhejuhlat ja yksityistilaisuudet onnistuvat meillä hienosti!

Kramsunkatu sulki ovensa Teeleidin asiakkailta viimeisen kerran lauantaina 15.4. Moni halusi vielä kerran käydä hyvästelemässä Karpion talon, ja asiakkaita riitti tuvan täydeltä. Aika mahtavaa, että meille oli tosiaankin tultu ympäri Suomen, pitkienkin matkojen takaa! Tunnelma oli tiivis ja lämmin, ja niin oli myös keväinen päivä, terassillakin tarkeni mainiosti.

Kuva: Emmi Virtanen

Vanhassa Pappilassa avataan ovet 28.4. ja sitä ennen on vähän tätä muuttopuuhaa. Onneksi apuun saatiin muuttopalvelu Niemi, sillä jos meillä osataan hauduttaa hyvää teetä, niin Niemellä osataan muuttohommat.

Mutta vaikka Teeleidi on nyt hetken kiinni, niin ei hätää, Rebel Teeleidi Sokkarin toisessa kerroksessa palvelee, sieltä löytyy tietysti myös kaikki Teeleidin suosikki teet kotiin, ja sattuipa hienosti, että juuri nyt on tuo Nyt nautitaan kamppanja, jossa Rebel Teeleidissä on tarjolla Teeleidin Afternoontee. Joten tervetuloa myös Rebel Teeleidiin!

Iloisen henkilökunnan kuvasi Emmi Virtanen