Blogi

Ihan teellinen yhteistyö

Fingerporin perusTEET sarjaa on ollut huiman hauska tehdä! Samalla olen päässyt mielenkiintoiselle matkalle sarjakuvamaailmaan ja saanut tutustua tosi hienoihin tyyppeihin.

Kaikkihan alkoi jo viime talvena, kun otin yhteyttä PIB Featuresin Reijo Rouviseen, joka vastaa Fingerporin kaupallisista oikeuksista. Esitin ideani Fingerporin perusTEEt sarjasta Reijolle, ja hetken miettimisen jälkeen hän innostuikin kovasti asiasta ja niin homma lähti käyntiin. Useiden sähköpostien ja puheluiden jälkeen oli kiva tavata Reijo toimistollaan Turussa ja kuulla paljon lisää Fingerporin maailmasta.

Reijo työpöytänsä ääressä

”Ihmekaupunki Fingerporin kaduilla haahuilee kaikenlaista porukkaa paavista Mustanaamioon. Pertti Jarlan luoma huumorisarja yllättää lukijan äkkiväärillä käänteillään ja on herättänyt pahennusta, mutta enimmäkseen riemua. Tiedemies ja satunnainen hanuristi Heimo Vesa, Kahvila Aromin ronski emäntä Riitta sekä sekava työmies Allan Kurma iskevät suoraan nauruhermoon!”

PIB Features

Elokuussa julkaistiin sarjan neljä ensimmäistä teetä; oman teensä sai Rivo Riitta, Kunnanjohtaja Homelius, Heimo Vesa, sekä tietysti Asko Vilenius.

Syyskuun lopulla sain Reijolta kutsun Turun Kirjamessuille, missä myös Pertti Jarla oli haastateltavana. Reijo isäntänä tutustuin moniin mielenkiintoisiin ihmisiin, ja tietysti päivän kohokohta oli tavata itse Pertti Jarla. Kävimme porukalla lounastamassa ja lounaan jälkeen keskustelimme Fingerporista ja Fingerporin perusTEET sarjan seuraavista tuotteista.

Minä ja Pertti

Täytyy sanoa, että mieletön kunnia oli, että Pertti lupasi piirtää meille omat orginaalit hahmoista joita olimme suunnitelleet sarjaan seuraavaksi. Pitkän pohtimisen ja Facebookissa tehdyn kyselyn jälkeen olimme tehneet päätöksen seuraavista tyypeistä, ja Pertti piirsi niistä meille huimat kuvat!

Fingerpori ja Teeleidi esittää:

J.suoro ja hyväksytkö evästeet
Rieti Kissan Miun maun mukkaan

Niin Reijo kuin Pertti ovat molemmat aivan huikeita tyyppejä, ja on ollut ilo ja kunnia päästä tekemään yhteistyötä heidän kanssaan. Ja tämä huima yhteistyö jatkuu, katsotaan mitä seuraavana keksitään!

Pertti Jarla ja Fingerporin perusteet