Blogi

101 Teekannua

Teekannu on sympaattinen kodin käyttöesine. Minulle se merkitsee lämpöä, kodikkuutta ja tunnelmallisia teehetkiä. Itselleni erilaisia teepannuja on kerääntynyt kymmenittäin, kutsun kokoelmani nimellä 101 teekannua.

Arabian kaunottaret ”Haikara” teekannut 30-luvulta

Osa teekannuista on ahkerassa käytössä, toiset vain koristeena, kuten nuo upean täydelliset Arabian Haikara-kannut.

Eniten arjessa käytän Harion kannua. Se on täydellinen yhdistelmä loistavaa muotoilua, käytännöllisyyttä ja kauneutta. Isossa siivilässä tee hautuu täydelliseksi, kannun muotoilun ansiosta se on tasapainoinen ja nokka täysin tiputtamaton. Lasisessa kannussa teen kaunis väri tulee hienosti esille, ja siinä hautuu myös teekukat aistillisen kauniiksi. Varsinaista arjen luksusta siis.

Japanilaista laatua, Harion kannu 450ml

Teekannun hankita ei myöskään ole rahasta kiinni, sillä kirpputoreilta löytyy välillä upeita helmiä, monesti kivan teekannun voikin löytää jo muutamalla eurolla

Pieni venäläinen kaunotar

Monesti olen kuullut vanhempien asiakkaidemme muistelevan lapsuutensa teehetkiä ja äidin teekannua, jonka ympärille perhe kokoontui iltaisin. Maustamaton musta tee haudutettiin hyvin vahvaksi ja sitä laimennettiin sopivaksi kuumalla vedellä. Siinä sitten teekannun ääressä perheen oli hyvä vaihtaa kuulumiset ja viettää yhdessä rauhallinen iltahetki.

Näistä teehetkistä ja siitä äidin teekannusta puhutaan yleensä niin kauniisti, että se saa toivomaan, että olisipa jokaisessa kodissa oma teekannu, jonka ympärille vanhemmat voisivat perheensä kerätä iltaisin. Siinä sitä olisi hyvä rauhoittua ja tuumailla päivän asioita, ja muisto näistä iltateehetkistä kantaisi varmasti läpi elämän.

Englantilainen sanonta: ”Tie taivaaseen kulkee teekannun kautta” taitaa tarkoittaa sitä, että kun istutaan teepannun ääreen, saadaan aikaa tuumailla asioita ja ratkoa ongelmia. Teenjuojat ovat tietoni mukaan yleensä rauhallisia ja hyviä ihmisiä.