Blogi

Joulukalenterimme 2023

Joka vuoden kysytyin, odotetuin, ja ihmetellyin: Teeleidin teejoulukalenteri

Suunnittelin kalenterin nyt kolmatta vuotta peräkkäin, ja tänä vuonna se kätkee sisäänsä myös palapelin teenjuonnin lomassa pähkäiltäväksi.

Vuosi sitten lanseerattiin joulutee Aattoilta, ja siitä pidettiin niin että tehtiin täksi vuodeksi kolmen jouluteen sarja samalla ajatuksella – perhealbumien vanhat valokuvat herätetään henkiin näissä pakkauksissa. Ja miten tämä siis liittyy joulukalenteriin?

No, tämän vuoksi kalenteria suunnitellessa mietin kovasti omia lapsuuteni jouluja, naapurin Pupu-setää joulupukkina, ja tietysti niitä jännittäviä joululahjojakin. Joka vuosi pukki toi koko perheelle yhteiseksi lahjaksi pelin – useimmiten vielä palapelin. Nämä perheen yhteiset palapelit koottiin joululoman aikana, pitkään valvoen keittiön pöydän ääressä. Silloin taisin rakastua palapeleihin ihan lopullisesti.

Ennen kuin minusta oli apua noissa koko perheen peleissä, lemppareitani olivat ehdottomasti kuutionmalliset puiset palapelit. Muistan että minulla oli ainakin sellainen yhdeksän palan kokoinen puisessa rasiassa tullut lehmillä ja lampailla kuvitettu versio. Se oli ihana! Kuutioiden kuvat olivat pikkuhiljaa niin kuluneet että vaikeustaso oli astetta kovempi :D

Joulukalenteriin valikoitui muutama vanha kuva, ja joku modernisti tekoälylläkin tehty – ja ettei nyt olisi ihan liian helppoa näitä ratkoa, niin referenssikuvaa ei kalenterin mukana ole.
Kalenteri tulee (ennakko)myyntiin verkkokauppaamme tiistaina 24.10, ja sen toimitukset alkavat marraskuun alussa.
Ja muuten, lisäksi tänä vuonna parin vuoden tauon jälkeen saa meiltä myös Teemestarin kalenterin, joka sisältää pääasiassa maustamattomia teelaatuja. Näitä tehdään vain muutamia kymmeniä kappaleita, ja ovat myynnissä ainoastaan paikan päällä liikkeessämme.

Teeterveisin,
Teeleidin Piia